Bästa antiskällhalsbandet 2023

Vill du lära din hund att sluta skälla i tid och otid? Då är ett antiskällhalsband det ultimata träningsredskapet. Vi har testat en mängd halsband på marknaden för att hitta det som är bäst i test.

I vår recension hittar du sprayhalsband, ljudhalsband och vibrationshalsband. Dessutom får du tips om vilket halsband som är bäst för just din hund. Nu sätter vi igång.

Test av bästa antiskällhalsbandet – enligt oss på Djurfavoriter.se

Bäst i test med spray
Antiskällkrage med spray & usb laddare

Antiskällkrage med spray & usb laddare

Denna PetSafe® krage mot skall använder sig av spray och är designad för att säkert eliminera irriterande skällande.
 
I paketet ingår USB-laddare,refill - spraypatroner, uppladdningsbara litiumbatterier
Ljud och vibrationer som orsakas av din hunds skällande detekteras av sensorhuvudet, som avger en dos spray.
 
Kragen fungerar bra med både oparfymerad spray och citronellaspray. Citronella är en unik doft som de flesta hundar inte möter i naturen. Båda sprayfunktionerna kan användas säkert och kommer att distrahera din hund och hindra honom från att skälla.
 
Som en extra säkerhetsfunktion stängs barkkontrollhalsbandet med spray automatiskt av i 3 minuter om din hund skäller 15 gånger eller mer inom en period på 50 sekunder.
 
Kanonprodukt som varmt rekommenderas.

Bäst i test
Antiskallhalsband med vibration

Antiskallhalsband med vibration

Petsafe Vibration antiskällhalsband är designat för att säkert kontrollera alla irriterande skällande från din hund. Den använder både vibrations- och ljudsensorer, som bara reagerar på hundens skällande.

Denna krage har två primära funktioner som förkortar träningsfasen samtidigt som den främjar gott beteende:

10 kombinationer av vibrationssimulering. När hunden skäller skickas vibrationer från en av de två vibrationspunkterna. Slumpmässiga varaktigheter stör hundens skällande.
Inkluderar patenterad "Perfect Bark"-teknologi som använder dubbel detektering för att isolera skällande från andra externa ljud. Endast hundens skällande kommer att orsaka stimulans

Mycket omtyckt och bra produkt som vi ger högsta betyg.

Bäst i test
Antiskällhalsband med fjärrkontroll

Antiskällhalsband med fjärrkontroll

Cdon antiskällhalsband är en halsband som utsöndrar dofter när man vill få bort skal och annat oljud. Den primära uppgift är att förvirrad hunden, inte att skrämma hunden. Sprayen som utsöndras är en doftfri eller en citronspray, oftast fungerar den doftfria felfritt, men vissa hundar behöver något mer för att bli förvirrade.

Till halsbandet kommer en kontroll som man kan ställa in olika lägen och bestämma när den ska avfyras. 
Patronerna är på mellan 35-40 sprays per/patron. Om man får slut på spray, så finns det refill sprayer att köpa. 

Enligt användare så är halsbandet väldigt effektivt och har fungerat bra på många olika hundraser och storlekar. Om vi ska kolla på den negativa sidan så är halsbandet väldigt dyrt, på lite över 2000 kr så är det på den dyrare sidan, men den fungerar som den ska och gör sitt jobb. 

Reklamlänk för PetLux

Köpguide för antiskallhalsband

Vilket antiskällhalsband är bäst?

Det bästa antiskällhalsbandet är det som din hund reagerar på. Det skiljer sig nämligen mellan olika hundar hur de reagerar på de olika stimulanserna såsom ljud, vibration och spray. Därför finns det inte ett antiskällhalsband som är det bästa för alla hundar.

Du kan behöva testa olika halsband för att hitta det optimala för din hund. I vårt test har vi därför inkluderat fler olika antiskällhalsband med olika funktioner.

Dessa varianter kan du välja mellan

Det finns tre olika sorters antiskällhalsband att välja mellan på den svenska marknaden. Observera att det går att köpa halsband med elstötar utomlands, men de är förbjudna i Sverige på grund utav säkerhetsskäl.

  • Sprayhalsband
  • Vibrationshalsband
  • Ultraljudshalsband

Ett sprayhalsband fungerar på många hundar som skäller i tid och otid. När hunden skäller så reagerar halsbandet genom att spruta ut ett fint moln med vätska som hunden inte gillar. Enligt oss på Djurfavoriter är det en av de bästa varianterna för hundägare. Vätskan brukar bestå av citronella, men kan även vara vanligt vatten. Detta är det mest humana alternativet för din hund och ett bra val som första träningsredskap.

Med ett vibrationshalsband får hunden en större reaktion när den skäller. Halsbandet vibrerar mjukt och ofta kan du välja hur stark halsbandets vibration ska vara. Det är mer effektfullt än sprayhalsband.

Om din hund inte reagerar på vätska som sprutas ut kan ett ultraljudshalsband vara ett bättre alternativ. Detta antiskällhalsband fungerar som en hundvisselpipa. De ultraljudsvågor som skickas ut kan höras av hundar, men inte av människor. Vår genomgång visar att andra hundar kan reagera på ljudet, du bör därför halsbandet när ni tränar på långt avstånd från andra djur.

Kan man träna bort alla skall?

Något som kan vara bra att tänka på vid köp av ett halsband är varför din hund skäller. Känner den sig ensam, vaktar den huset, kan den ha ont eller är den understimulerad? Orsaken till skällandet är viktigt.

Det är också viktigt att veta att du inte bara kan sätta på hunden halsbandet, gå därifrån och förvänta dig att den ska sluta skälla. Ett antiskällhalsband ska framförallt se som ett träningsredskap.

Att tänka på vid köp av antiskällhalsband

Ett effektivt halsband ska direkt avbryta din hund när den skäller genom att sända ut något som hunden reagerar på. Användare upplever att halsbanden är mycket effektiva med rätt träning.

När du funderar på vilket halsband du ska köpa finns det många saker som är bra att ha i åtanke.

  • Välj rätt halsbandsvariant – Välj mellan vibration, spray och ultraljud. Halsband med el är förbjudna. Vilket som passar bäst för din hund märker du först när du testar halsbandet.
  • Välj rätt storlek och vikt – Mät din hunds nackomkrets för att välja ett halsband av rätt storlek. Halsbandet ska varken vara för tajt eller för löst. Om det används under en lång tid får det heller inte vara tungt för nacken.
  • Anpassa efter din budget – Ett dyrt halsband innebär inte att det är bättre. Utgå därför ifrån din egen budget och halsbandets funktioner för att hitta rätt.
  • Testa olika alternativ – Du kan behöva testa olika halsbandsvarianter. Om din hund inte reagerar på sprayen kanske ett ultraljudhalsband fungerar bättre.

Bäst i test av antiskällhalsband

Vi har undersökt marknaden för hundhalsband och valt ut de bästa antiskällhalsbandet. När vi testade produkterna tittade vi på halsbandens funktioner, dess bekvämlighet för din hund samt hur bra effekt de har. Allt för att kunna avgöra vilka produkter som är överlägsna.

När man väljer vilket antiskällhalsband man ska köpa bör man även läsa andra användares recensioner, något som vi gjorde under testets gång. Allt för att hitta det halsband som är bäst i test.

Vanliga frågor och svar

Hur väljer jag rätt halsband?

I vårt test finns det olika halsbandsmodeller med olika funktioner. Fundera noga på vilket halsband som är bäst för dig och din hund och den träning ni ska utföra. Alla är bra, men hundar reagerar olika på de olika stimulanserna.

Kan valpar använda halsband för att sluta skälla?

Studier pekar på att små valpar inte mår bra av att använda halsband som motverkar deras skällande. Hunden bör därför vara minst sex månader gammal innan ni sätter igång.

Är antiskällhalsband farliga för hunden?

Om du använder godkända antiskällhalsband på rätt sätt, då är de inte farliga. Ett sprayhalsband kan vara farligt om du använder riktigt starka dofter, då kan nämligen hundens luktsinne ta skada. Använd därför en spray med mjuka dofter.

Studier visar på att halsband som ger el-stötar kan vara direkt farliga för din hund. Dessa är dock förbjudna i Sverige och ska därför inte användas.

Hjälper halsbandet även mot ylande?

Om du använder halsbandet på rätt sätt kan det hjälpa till att motverka ylande. Det krävs dock mycket arbete.

Avslutande ord

Det finns många bra antiskällhalsband att välja mellan. De flesta är ofarliga för din hund, förutom de som använder el som bestraffning. Välj därför ett halsband med vibration, spray eller ultraljud.

Om halsbandet inte fungerar för din hund kan du behöva testa en annan variant. Kom ihåg att det krävs träning för att skällandet ska försvinna, även med ett halsband.

Källor: https://andershallgren.se/tag/antiskallhalsband/, https://myanimals.com/sv/traning/antiskallhalsband-nar-ska-de-anvandas/

Uppdaterad 2022-12-25