Bästa Hundtrimmer 2023

När man äger hund så inser man snart att det är många saker att tänka på. Mat, koppel, motion, hundsäng, schampo och bilbur till exempel. Men visste du att det kan vara värt att investera i en trimmer till din hund? Framför allt om du har en hund som har tjock päls, ska klippas i en speciell frisyr eller om hunden inte fäller sin päls som andra raser gör.

I detta test ska vi genom en liten recension ta reda på vilken hundtrimmer som enligt oss är den som är bäst i test! Efter vår topplista kommer en köpguide med vad som är bra att tänka på vid köp av kattsand. Häng mé…..

bästa hundtrimmer

Test av bästa hundtrimmern – enligt oss på Djurfavoriter.se

Bäst i Test
Hundtrimmer Aesculap

Hundtrimmer Aesculap

Aesculap husdjur-trimmer är perfekt för dig som vill ha en lätt och smidig hundtrimmer. Ffördelen med denna trimmer är att den är mindre och därmed blir det lättare att jobba runt de mindre ytorna. Bra områden för en liten trimmer kan vara kring öron eller för att ta bort tovor på katter eller hundar. Trimmern kommer med en laddstation och laddar väldigt snabbt enligt användare. Den väger endast 115g. Ljudnivån är väldigt låg på ynka 60 decibel, perfekt för de djuren som blir rädda för högljudda apparater. Klipplängden på denna makin är 3-6 mm. Omdömen: “Perfekt för tovsanering och fintrimning”.

Hundtrimmer Andis

Hundtrimmer Andis

Andis Racd är en effektiv trimmer som är väldigt lättklippt. Den är bra för små trims som du vill fixa till.Denna produkten är med sladd. Detta gör att den orkar mer igenom hela klippningen. Detta är något som batteriladdade trimmers kan ha svårt att göra. Perfekt för dig som har flera hundar och inte vill behöva vänta och ladda batterierna mellan varje. Enligt omdömen så är produkten verkligen värd sitt pris.

Hundtrimmer Airbors

Hundtrimmer Airbors

Airbors hundklippare är en professionell klippmaskin för hundar och kan användas på alla olika hundar. Den kommer med munstycken från 3-12 mm och kan därför styla din hund exakt hur du vill ha de. Volymen är definitivt väldigt låg, detta då den har en högsta ljudnivå på 50db för störst komfort. Detta är bra för mindre hundar som inte gillar högre volymer och stora vibrationer. Batteritiden är på 3 timmar vilket är väldigt långt för prisklassen denna trimmern ligger på. Enligt användare är trimmern väldigt skonsam för huden på hunden. Produkten har just nu en 24 månaders garanti. Airbors som företag har funnits i lång tid och är ett stort märke inom industrin.

Hundtrimmer Clipster

Hundtrimmer Clipster

Clipster hund delox är en maskin som används när du vill trimma till din hund lite fint. Den är batteridriven och håller i cirka 5 timmar. Detta är tillräckligt för att du ska kunna trimma mer än en hund om du så önskar. Några användare skriver att de har haft problem med att trimmern har saktat ner lite efter några timmar, men att den har fungerat prima annars. Klipphuvudet är rostfritt och innehåller LED belysning för att du ska kunna se vad som behöver klippas. Klipplängden ligger på 5 olika steg mellan 0.8mm-2.0mm. Det finns 3 olika inställningar på trimmern som ändrar hastigheten.

Reklamlänkar för VetZoo, Amazon, Granngården

Köpguide för hundtrimmers

Varför hundtrimmer?

Som vi tidigare tagit upp så finns det ibland anledningar att införskaffa en hundtrimmer till sin hund. Jag har en Golden Retriever som har en ganska tjock päls med mycket underull. På sommaren så är en hundtrimmer helt nödvändig! Då klipper jag ner honom ordentligt så att han slipper svettas så mycket, plus att det blir roligare för honom att bada då!

En annan positiv sak som jag märkt på min hund är att risken för så kallade “hot spots” (eller våteksem) minskar betydligt efter som huden torkar fortare med kort päls.

Vissa hundar, som pudel till exempel, har ju en karakteristisk frisyr som man gärna vill att den ska ha året runt. Då blir det faktiskt det billigare att skaffa en egen trimmer än att lämna in hunden på hundtrim regelbundet.

Hur ofta behöver du trimma hunden?

Hur ofta du behöver använda hundtrimmern beror helt och hållet vilken ras du har, vad det är för individ och väder. Vissa hundar tycker att trimmern är otäck, och då kanske man drar sig för att klippa sin hund.

Man kanske bor på en plats där de är varmt större delen av året och då kanske man använder trimmern oftare.

Det är alltså helt beroende på hundens och dina förutsättningar hur ofta man behöver använda en hundtrimmer!

Vilka typer av hundtrimmer finns det?

Det finns hundtrimmer med sladd, och det finns även att köpa som sladdlös. Det är klart att det kan vara jobbigt att ha en sladd med sig när man klipper sin hund, men man ska vara medveten om att det finns andra faktorer som kan vara bra att tänka på. Som till exempel:

  • Vilket skär trimmern har.
  • Ljudnivå.
  • Motorkraft.
  • Hastighet.
  • Vikt.
  • Batteritid om den är sladdlös.

Vi ska gå in lite närmare på dessa faktorer senare i vårt test för att hitta bästa hundtrimmer! Fortsätt läsa så att du inte missar något!

Var köper man en hundtrimmer?

Du är övertygad, du behöver en hundtrimmer i ditt liv som hundägare! Men vart vänder du dig för att köpa en?

Du kan hitta en bra hundtrimmer i de flesta butiker som säljer elektronik, men även i djuraffärer och i djurbutiker och el-varuhus online.

Hur mycket kostar en hundtrimmer?

I vår undersökning har vi hittat produkter i olika prisklasser, från ett par hundralappar och uppåt. Som med mycket annat så får man vad man betalar för i de flesta fall.

Frågan är ju också vilket behov man har med tanke på ras, päls längd och så vidare. Om man har en hund med ganska kort päls som inte kräver så frekvent klippning så kanske det inte behövs en hundtrimmer i det dyra segmentet?

Att tänka på

Som jag tidigare tagit upp så finns det en del att tänka på innan man köper sin hundtrimmer för att man ska få ut så mycket som möjligt av sitt köp.

Motorkraft och hastighet

Det är att föredra att hundtrimmern är snabb och kraftfull, för då kan den skära av fler pälsstrån varje sekund och dessutom så är det mindre risk att det skulle göra ont på hunden att klippa.

En bra hundtrimmer ska ha ca 3000 rpm, det innebär att trimmern skär ca 60 gånger i sekunden.

Ljudnivå

Hundar hör otroligt mycket bättre än vad vi människor gör. Det innebär ju såklart att de blir mer känsliga för obehagliga ljud. Alltså är ljudnivån på din hundtrimmer en väldigt viktig sak att tänka på.

De flesta hundtrimmers är anpassade för att ge hunden en så behaglig klippupplevelse som möjligt, men man skulle kunna säga att ju dyrare – desto mer tystgående trimmer.

Batteritid

Om man köper en sladdlös hundtrimmer så är det bra att ha koll på hur lång batteritid den har så att du inte måste ladda den så ofta, för då kan det ta onödigt lång tid att trimma din hund.

Storlek och Vikt

Om din hundtrimmer är väldigt stor och tung så kan det bli väldigt ansträngande att klippa din hund, särskilt om du har en stor hund med väldigt tjock päls! Så att ta det här i beaktande kan vara väldigt värt!

Skär

Att köpa en hundtrimmer med utbytbara skär är att rekommendera, annars blir trimmern ganska snabbt sliten och oanvändbar. Det är viktigt att underhålla skären också på rätt sätt för att öka hållbarheten på dem.

Att lägga några extra kronor på skär av bra kvalitet kan alltså löna sig!

Frågor och svar

Hur länge håller en klippmaskin?

Svar: Svårt att säga exakt, men ju bättre hundtrimmer och ju bättre du tar hand om den, desto längre håller den. Det beror ju också såklart hur många gånger om året du klipper din hund. Men om man tar hand om den på rätt sätt så borde livslängden vara några år!

Är det svårt att klippa sin hund själv?

Svar: Det beror på. Vissa raser kräver mer erfarenhet än andra. På nätet kan man hitta många olika instruktionsvideor där man kan lära sig, annars kan man alltid fråga sin uppfödare om hur man bäst gör! Men övning ger färdighet, och skulle det bli fel så är det ju skönt att veta att pälsen alltid växer ut…

Kan jag använda en trimmer avsedd för människor på min hund?

Svar: Jo, det skulle man ju faktiskt kunna göra, men det finns en stor skillnad mellan trimmers avsedda för hund och trimmers till människor. Ljudet. Det är inte alls säkert att din hund skulle acceptera att bli klippt med en trimmer för människor. Så vill du göra det lätt för dig väljer du en hundtrimmer.

Måste jag bada hunden innan eller är det bara att klippa?

Svar: Det är verkligen att rekommendera att tvätta din hund innan du trimmar den. Smuts kan göra resultatet mycket sämre, och kan skada skären. Efter du har badat hunden måste du borsta och föna pälsen torr. Sedan är det bara att börja trimma!

Hundtrimmer bäst i test

Här ovan kan du se vilken hundtrimmer som vi har utsett till vinnare i vårt test – bästa hundtrimmer!

För att välja ut vinnaren har vi tittat på en massa olika faktorer, för det finns mycket att ta hänsyn till för att en produkt ska anses vara den bästa. Pris, motorkraft, ljud, skär och batteritid är exempel på faktorer för högt betyg i vårt test.

Vi har valt ut produkter i olika prisklasser för att just du ska kunna hitta en hundtrimmer som passar just dina behov!

Sammanfattning

En hundtrimmer kan vara en bra investering som hundägare om man har en ras som kräver det.

Det finns hundtrimmers i olika kvaliteter och prisklasser så att man lätt kan hitta en trimmer som lever upp till ens egna behov.

En väldigt viktig faktor att ta hänsyn till när man ska köpa en hundtrimmer är ljudnivån, eftersom din hund har väldigt bra hörsel och kan tycka att ett för högt ljud är väldigt obehagligt.

Källor

https://www.arkenzoo.se/fragor-svar-om-hundtrim

https://hund24.se/basta-hundtrimmern/

Uppdaterad 2022-12-25