Bästa kattlådan 2024

När det kommer till att välja kattlåda är det faktiskt så att det är fler saker att ta med i beaktande än vad man kan tro. Ju bättre kattlåda du har, desto bättre blir resultatet. Dessutom underlättas både din och kattens vardag ju smidigare kattlåda du har.

bästa kattsanden

En kattlåda som inte stör inredningen samtidigt som den är lätt att rengöra är att föredra då det är det bästa alternativet. Man ska också tänka på att välja en som är ”bekväm” så att den är enkel för katten att besöka. Nedan presenterar vi vårt webbaserade bäst i test med de bästa kattlådorna. Dessutom ger vi er all den info ni behöver för att välja rätt – häng med!

Bästa kattlådan – enligt oss på Djurfavoriter.se

Bäst i test
Kattlåda Peewee

Kattlåda Peewee

PeeWee EcoHus är en kattlåda med pellets. Pelletsen som skall användas är PeeWees egna som är framtagna från svensk skog. En specifik egenskap är att deras pellets tar upp fukt mycket bättre än andra märken.

Kattlådan är framtagen för att ha en botten där urinet ska rinna ner i dem små hålen. Vilket även gör så att lukten dämpas betydligt. Det pellets som har blivit fuktiga blir tyngre och glider neråt tills de kommer ner till den undre lådan. Fördelen med denna typen av låda är att den inte behöver bytas lika ofta, nackdelen som folk kan se är att pelletsen kan vara lite dyrare än andra märken.

Kattlåda Ribasubb

Kattlåda Ribasubb

Ribasu kattlådan är en lätt kattlåda som är lätt att ta hand om. Många tycker denna sortens design är lite snyggare än andra. Detta är för att den inte är lika stor och klumpig. Det smarta systemet som ska göra så att spån inte åker ut fungerar fint, användare säger att det fungerar bra och har gjort så de sluppit få spån i hela hemmen.

En liten nackdel med designen är att den behöver bytas ofta, detta då den inte har olika byttor där urin och avföring kan separeras. Användare tycker att priset är rimligt för de funktionerna som finns. Samt att den är väldigt lätt att rengöra, vilket är väldigt viktigt för att ge katten en bra hygien.

Kattlåda Catit

Kattlåda Catit

Catit smart sift är en stängd kattlåda med alla funktioner, och för priset som den säljs för, så rekommenderar vi den starkt. Den använder sand i en huvudbehållare som din katt gör sina behov i. Efter användning så drar man i spaken på sidan då, kommer den klumpade sanden inte gå igenom filtret. Därefter drar man tillbaka spaken och vips så är den renad. Enligt användarna så är denna produkt perfekt för de som vill ha det enkelt, men de gångerna du behöver byta sand eller tvätta lådan så kan det ta lite tid,

Kattlåda Beeztees

Kattlåda Beeztees

Beeztees jumbo kattlådan är en lättare låda till ett lägre pris. perfekt för dig som inte kan spendera multum på en ny kattlåda, men fortfarande vill att designen ska vara på topp. Användare tycker att den är bra och vissa säger att den är utmärkt till priset. Vissa tycker att den är lite för basic och, man är tvungen att tvätta den för ofta.

Reklamlänkar för Kattkompaniet, Amazon

Köpguide för kattlådor

Vem behöver en kattlåda?

Alla som har katt bör ha en kattlåda då det gör att katten slipper bli stressad. Det är viktigt för katter att kunna uträtta sina behov och lika viktigt är det för dem att vara säkra på att det inte uppstår lukt. Detta handlar om att katten vill vara säker på att inga farliga djur kan hitta dem på grund av lukten.

Gillar alla katter kattlåda?

Nej, alla katter tycker inte om att använda kattlåda. Studier visar att det i grunden är på det viset att en kattlåda gör att katten kan slappna av. En kattlåda gör att katten alltid har en plats att uträtta sina behov och det innebär att katten blir lugn på den punkten.

Vilken kattlåda är bäst i test?

I vårt online test har vi med olika typer av kattlådor och med tillhörande recension ser du snabbt vilken vi anser vara den bästa kattlådan på marknaden för tillfället. Dessa kattlådor är de vi anser vara bäst.

Den kattlåda som enligt oss på Djurfavoriter är bäst kattlåda faller inte nödvändigtvis dig i smaken. Studier visar att det är högst individuellt vilken kattlåda man föredrar. Att hitta en variant som förenar estetik och funktion i ett kan vara bra att tänka på när man väljer.

Vi anser att det finns ett flertal bra varianter och det ser du i vårt test ovan – välj en av de produkter vi valt ut som bäst i test så kan du vara säker på att det är hög kvalitet som gäller. Kanske väljer du ut en annan än vår vinnare från testet som bäst kattlåda för dig? Det är upp till var och en att avgöra!

Var ska jag placera kattlådan?

Vad gäller eventuell lukt är det smart att välja en självrengörande kattlåda. Även om du rengör kattlådan ofta finns det ändå en lukt som kommer från en kattlåda. Var är då bästa stället att placera en kattlåda? Är det bäst att ha den i badrummet? Kanske vill du ha kattlådan i hallen? I källare eller tvättstuga? Det är helt upp till dig.

Kan flera katter använda samma kattlåda?

De svenska allmänna rekommendationerna är att man ska ha minst en låda per katt. Det kan behövas upp till fyra kattlådor för två katter då vissa katter vill ha fler än en kattlåda.

Hur just din katt/dina katter vill ha det märker du snabbt så fort du får hem katten/katterna.

Kattlåda med eller utan tak?

Om du väljer att ha en kattlåda med tak är det viktigt att du tänker på att katten inte känner sig instängd. Kattlådan ska vara rymlig åt alla håll och katten måste kunna stå upprätt utan att det skapar problem.

Kattlåda med sil?

Många föredrar att ha en kattlåda med sil då det underlättar rengöringen. Det går betydligt mycket snabbare att rengöra en kattlåda med sil, så det är ett klokt val.

Vilken storlek ska jag välja på kattlådan?

Det är individuellt vilken storlek på kattlåda som passar bäst. Du kan testa både liten och stor för att se efter vilket som passar dig och katten bäst.

Det är klokt att hellre välja en som är en storlek större, eftersom det är betydligt större chans att katten uppskattar för mycket yta än för lite yta.

FAQ

1) Behöver min utekatt en kattlåda?

Ja. De flesta katter i Sverige lär sig från det att de är kattungar att använda en kattlåda, så det är viktigt att ha en för att katten ska vara så bekväm som möjligt.

2) Hur ofta ska jag rengöra kattlådan?

Du ska rengöra kattlådan dagligen. Det är viktigt att ta bort avföring och urin varje dag, men storstädning räcker det med att göra två gånger per månad.

3) Hur många kattlådor behövs?

Minst en kattlåda per två katter. Vissa katter vill ha två kattlådor för att de ska kunna kissa i en och bajsa i den andra.

Tänk på

* Dyrt betyder inte alltid bäst

* Alla katter är individer och gillar olika typer av kattlådor* Ha kattlådan redo fr

Uppdaterad 2022-12-25